You are here

Bands

Bigband Exposure
Bigband Exposure Augustus 2011

Big Band Exposure
Big Band Exposure is een enthousiaste big band. In 1983 in Haaksbergen opgericht, heeft de band zijn thuishonk al jaren in Enschede. De band bestaat uit beroepsmusici, conservatoriumstudenten en gedreven amateur-musici. Hoewel in de band nog enkele leden van het eerste uur meespelen, bestaat de band ook uit jonge mensen. Dat is aan het repertoire en enthousiasme te merken! Het repertoire is zeer breed en bestaat uit oude big band krakers als "One o'clock jump", easy listening en rock-achtige fusion-nummers. Daarnaast is de band flexibel genoeg het repertoire aan te passen aan het soort optreden en aan de te begeleiden solisten. Big Band Exposure treedt zeer regelmatig op, zowel in Nederland als in Duitsland. Daarbij gaat het om allerlei soorten optredens, zoals jazzfestivals, gala's, bruiloften, openluchtoptredens, stadsfeesten, theaterconcerten, oldtimerfeesten of bedrijfsfeesten. Daarnaast heeft Big Band Exposure eveneens al verschillende opnames gemaakt, waaronder radio-opnames. Jaarlijks wordt een nieuwjaarsconcert gegeven waarop het nieuwe repertoire aan het publiek wordt gepresenteerd en waarbij jonge, veelbelovende solisten worden begeleid. Naast de 17 instrumentalisten van de band, heeft de band ook een vocaal gezicht in de persoon van Martin ter Haar. Het geheel staat onder leiding van Rini Swinkels.

Jazz- en latin combo's
Henk Frans met IbanezDaarnaast speel ik in diverse jazz- en latincombo's die voor de gelegenheid samengesteld worden. Daarbij valt te denken aan gelegenheden als bruiloften, parties, lezingen van politieke partijen. Deze combo's zijn ook uitermate geschikt als achtergrond bij een etentje.

Fool Proof & the Foolhorns
Fool Proof summer 2003Ik speel sinds 1998 in deze funky soul band. Fool Proof & the Foolhorns staat al ruim 12,5 jaar garant voor spetterende optredens vol soul, funk en show. Opgericht door studenten van de Universiteit Twente bestaat de band inmiddels uit leden die verspreid over Nederland wonen. Ondanks de grote afstanden tussen de leden is Fool Proof nog steeds te vinden op het podium. De band is gewoon niet uit elkaar te slaan! De enthousiaste zangsectie, de uitgelaten ritmesectie en de funky blazerssectie "Foolhorns" zorgen ervoor dat je onmogelijk in je stoel kunt blijven zitten tijdens een optreden. Soul en funk zijn de voornaamste muzikale ingredienten. Maar ook voor de beste dance classics en popsongs ben je bij Fool Proof aan het goede adres. Covers van veel oude en nieuwe songs zorgen altijd voor een dansfeest van herkenning. Het achttal van Fool Proof & the Foolhorns maakt van ieder optreden een spetterende soulparty voor het publiek .... en voor zichzelf!

Musicals
Orkest Musical AnatevkaVanaf ongeveer 2000 speel ik als gastgitarist mee bij diverse operette- en musicalverenigingen. De musicals waaraan ik inmiddels mijn medewerking heb verleend zijn "Me and My Girl", "The Pijama Game", "Scrooge", "Anatevka", "De Engel van Amsterdam", "Heerlijk duurt het langst" en "En nu naar bed".

Copyright 2011 www.bossanovagitaar.nl | Some Rights Reserved | Administrator: Henk Frans de Vries | Powered by Drupal | Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti